• Головна
  • Новини
  • Заходи, присвячені відзначенню 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників та річниці Революції гідності

Заходи, присвячені відзначенню 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників та річниці Революції гідності

5Це страшне слово „війна”... Скільки скалічених людських доль несе воно за собою, скільки болі і страждань, смертей і каліцтв! Сльози матерів, страх дітей, труд мільйонів людей – все для Перемоги... Хіба в змозі ми все це підрахувати? Ні, це не зміг би зробити навіть найдосвідченіший бухгалтер. Все, що ми можемо – пам’ятати  страхіття війни та берегти мир. Правду каже народна мудрість: „Коли народ забуває про жахи війни, починається нова війна”. Так невже ж ми забули? Невже біль втрат вщух і людству потрібні нові жертви?..

В школі відбулися заходи, присвячені відзначенню 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників та річниці Революції гідності. Учнями 4-А класу проведено театралізований захід – літературно-музичну композицію – „Ешелон пам’яті: від подій минулого до сьогодення”.  У композиції висвітлені тематики: доля жінки на війні (1941 – 1945 рр.), трагічна історія Януша Корчака з дітьми з варшавського інтернату „Будинок сиріт” (1942 р.), воєнні події на Сході України (2014 р.). Композиція побудована на творах відомих майстрів поетичного слова, чиї вірші входять до скарбниці світової поезії (Р.Рождественський, Ю.Друніна, А.Ахматова, М.Дорізо, О.Галич, О.Твардовський та ін.), а також на віршах сучасних поетів  та учасників АТО на Сході України. Дуже зворушливо було почути ці твори з дитячих вуст. Учні надзвичайно прониклися ідеєю заходу, тому слова звучали щиро, відверто та сильно, неначе справжній крик душі. Сподіваємося, що в залі не було жодного глядача, який би залишився спокійним.

Також в ці дні до закладу надійшов подячний лист з м. Дебальцеве від бійців 25-го окремого мотопіхотного батальйону „Київська Русь” за своєчасну і ефективну допомогу військовій частині: колектив школи передав до батальйону гроші, виручені під час благодійного ярмарку у вересні 2014 року. А на добру пам’ять про себе бійці батальйону передали учням прапор з написаними на ньому  щирими словами вдячності та власними підписами.