Відвідування бібліотеки ім. П.Усенка учнями 2-Б класу

SAM 6831Читання відіграє важливу роль в житті дітей, набагато більшу, ніж читання в житті дорослих. Книга, яку прочитали в дитинстві, залишається в пам'яті майже на все життя і впливає на подальший розвиток дитини. Із книг, які читають діти, вони дістають певне світосприймання, книги виробляють у них певні норми поведінки. Кращі дитячі книги, які є зразком високого художнього слова - прози і поезії, виховують у дітей почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим та цікавішим.

Тому важко переоцінити важливість прищеплювання дітям любові до читання, адже це вплине на все їхнє майбутнє. Книга – джерело знань. Вони отримуватимуть велику радість, займаючись читанням і навчанням! Читання саме по собі приносить задоволення, а також дає хороші результати.

А що ж допоможе розвинути в дітях любов до читання? Нехай з раннього віку книжки будуть дітям друзями! Давайте дітям книжки та вчіть їх користуватися ними, тоді книжки стануть для них друзями на все життя. В цьому нам можуть допомогти працівники бібліотек.

Саме тому в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва склалася добра традиція – співпрацювати з різноманітними культосвітніми закладами, зокрема, - з бібліотеками.

 24 вересня 2015 року учнів 2-Б класу школи № 327 зустрічала бібліотека ім. П.Усенка, в якій був день „відкритих” дверей. Дітей гостинно зустріли працівники бібліотеки, запропонували їм цікаві книжки, дозволили поблукати між поличками з книгами, відчути їх дивний, п’янкий аромат – аромат найбільшого людського скарбу під назвою „Знання”. А потім учні разом з героями відомої казки Астрід Ліндгрен „Пеппі Довгапанчоха”  здійснили подорож до чудового чарівного світу дитячої книги. 

Тож сподіваємося, що після такої зустрічі з книгою, у дітей залишиться приємний спогад про казку, величезне бажання читати, отримувати насолоду від процесу читання, а також безмежна любов до книги.