Екскурсія учнів 3-Б класу до Вінниці

10417830 1676565579223993 1957774757112782487 nКрасо України Подолля! 
Розкинулось мило, недбало! 
Здається, що зроду недоля, 
Що горе тебе не знавало! 

Чому саме Вінницю ми обрали для подорожі?  Вінниця – місто гармонії. Тут поряд із прогресом сьогодення мирно вживається старовинна архітектура стилю бароко.   Взагалі, прогулявшись по головній вулиці міста – Соборній, ви відчуєте себе у далекому минулому.  Місто Вінниця – справжня скарбниця Поділля. Місто краси та любові. Воно виховало не одне покоління талановитих та працьовитих людей, про яких говорить весь світ : письменник М. М. Коцюбинський, хірург М. І. Пирогов, військово командуючий О. Брусилов, гончар О. Г. Луцишин, композитор М. Леонтович, архітектор Г. Артинов та багато ін.  Окрім історичних, архітектурних цінностей місто може пишатись своєю природною красою.  Саме тут протікає старезний велетень Південний Буг.  З а останні роки красуня Поділля перетворюється на місто Європейського зразка.

 До того ж, я ка дитина не мріє потрапити в казковий світ солодощів?   А саме у Вінниці Кондитерська корпорація ROSHEN втілила цю мрію в життя і створила перший в Україні дитячий розважально-освітній центр. І дійсно, лише крок за поріг центру - і ми опинилися в абсолютно іншому, казковому світі: величезні цукерки на стелі, веселкове освітлення в коридорі,  "живий"  робот-кондитер, тематичні кімнати, ігри, головоломки, загадки, квести, 4D-кінотеатр та багато іншого не залишили байдужими не тільки дітей, але й дорослих. Доповнив враження першого дня подорожі  єдиний в Україні і найбільший в Європі плаваючий фонтан, побудований в руслі річки Південний Буг.  Цей дивовижний витвір інженерного мистецтва зачарував маленьких глядачів  злітаючими вгору під музику потужними струменями води у супроводі світлових та лазерних ефектів, а також відео-проекціями на величезному водному екрані.

Ранок наступного дня зустрів нас похмурим небом та мрякою. Але весела ранкова зарядка додала настрою і ми, сповнені оптимізму, вирушили на прогулянку містом. Соборна площа,  Преображенський Кафедральний Собор,  Костел Божої Матері Ангельської,  церква Святого Миколая,  водонапірна вежа, розташована у самісінькому центрі міста на площі Козицького, п лоща Театральна - саме на ній знаходиться відомий драматичний театр ім. Садовського, п арк відпочинку ім. Горького, музей-с адиба ім. М. І. Пирогова, в якій жив і працював великий геній медицини Микола Іванович Пирогов, таким був маршрут другого дня.

Звичайно, дуже складно  осягнути все за короткий період часу, але враження від відвідин міста залишились не меншими. Від цього дорога до Києва здалася зовсім короткою, хоча, не дивлячись на швидкій переїзд, ми вже знаємо, куди помадруємо наступного разу.