• Головна
  • Новини
  • Заходи з нагоди відзначення Дня захисника України в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов

Заходи з нагоди відзначення Дня захисника України в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов

12 – 13 жовтня 2015 року в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов відбулися заходи з нагоди відзначення Дня захисника України.

Це свято відзначається в Україні вперше, а тому є надзвичайно цікавим та народжує багато творчих ідей (як і все, що відбувається вперше).

 

Отже, 12 жовтня учні 3-х класів провели екскурсії до пам’ятників захисникам України: на Майдан Незалежності, до парку Слави, до пам’ятника воїнам-афганцям, до пам’ятника героям біля церкви Святого Миколая на Аскольдовій Могилі. Діти пом’янули героїв України, поклали квіти до пам’ятників.

Учні 3 – 4-х класів напередодні намалювали малюнки та написали листи з привітаннями воїнам, які знаходяться в зоні АТО і таким чином долучилися до міської акції «Напиши листа солдату».  Ці листи урочисто вручили волонтеру під час урочистостей на честь Дня захисника України у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна. Також у ліцеї виступили з привітаннями військових учні 2-х класів Софійка Мовчан та Максим Немировський. 13 жовтня ранок у школі розпочався акцією «Браслет нескорених»: дівчатка 4-х класів зустрічали біля входу хлопців та чоловіків і одягали їм на руку браслет жовто-синього кольору. Ці браслети зроблені дівчатами напередодні свята власноруч – з резинок та стрічок. Хлопчики та чоловіки були приємно здивовані таким неочікуваним заходом.

О 9-й годині ранку для учнів на подвір’ї школи  відбулася урочиста лінійка за участю священика церкви Святого Миколая на Аскольдовій Могилі, який розказав дітям про патріотизм та прочитав молитву в пам’ять загиблих за Україну.

Об 11-й годині на подвір’ї школи знов зібралася вся шкільна родина, тепер – для участі у флешмобі на честь свята. Учні 1 – 2-х класів були глядачами, а учні 3 – 4-х класів – учасниками флешмобу. Завдання було таке: спочатку діти повинні стати таким чином, щоб  утворилася фігура  мака (символа, який 9 травня замінив славнозвісні георгіївські стрічки) – чорне коло, навколо якого  3 червоних кола. Кольори діти утворювали за допомогою зроблених з паперу квіточок. Потім кольори змінювалися: в середині були квіточки жовтого кольору (неначе сонечко), а навколо – синього (як небо). І остання фігура – діти стали у вигляді напису «Україна єдина» і всі разом промовили речівку про дітей України. Ось такий вийшов флешмоб. Хочеться зазначити, що це перший досвід школярів у такого плану заході, а тому, можливо, він вийшов не досить досконало, але надзвичайно сподобався учням.  Також учні 4-А класу в цей день зустрічали у себе в гостях військового офіцера Костіна Іллю Павловича, який пітора роки тому добровільно пішов на фронт прямо з Майдану, а тепер працює волонтером –  підтримує військових та їхні родини. Він провів урок мужності «Сила нескорених»,  розказав дітям про військові будні, про радості й жалі бійців на фронті, про важливість дитячих листів та малюнків, про Батьківщину і патріотизм.

А учні 3-Б класу відвідали Центральний військовий клінічний госпіталь. Вони привітали поранених зі святом, передали від учнів школи листи, малюнки, фрукти, солодощі та невеликі суми грошей. А також дівчатка одягнули пораненим «браслети нескорених», чим надзвичайно розчулили могутніх чоловіків. Військові та волонтери щиро дякували дітям, вчителям та адміністрації школи за підтримку і патріотизм.

Отже, ці два дні у школярів були насиченими та змістовними. Сподіваємося, що ці діти виростуть справжніми патріотами та захисниками нашої мирної України.