• Головна
  • Новини
  • Декада української мови в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов

Декада української мови в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов

0З 2 листопада 2015 року в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов  розпочалася Декада української мови, присвячена Дню української писемності та мови.

Це свято в Україні традиційно відзначають 9 листопада. Встановлено воно було 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».

В закладі стало традицією відзначати День української писемності та мови проведенням Декади української мови. Цього року розпочалася Декада конкурсом каліграфічного письма „Краснописці школи”. Учні 2 – 4-х класів показали своє вміння писати красиво й акуратно – каліграфічно. Конкурс для школярів – новий, цікавий та надзвичайно актуальний, адже всім відомо, що в початковій школі  при оцінюванні письмових робіт враховується каліграфічність написання.

Також традиційно в закладі стартував шкільний етап Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика – близько двадцяти учнів 3 – 4-х класів перевіряли рівень своїх знань рідної мови, виборюючи право представляти заклад на районному етапі конкурсу.  Чекаємо на результати конкурсу.