День української писемності та мови

19 листопада 2015 року в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов, як і у всій державі, відзначали День української писемності та мови. 

Учні 2-А класу взяли участь у вікторині „Вчимося любити українську мову”: між собою змагалися команди „Віночок” та „Вишиванка”. Діти відповідали на запитання про мову та українські традиції, продовжували прислів’я,  розгадували кросворди й загадки. Не обійшлося і без поетичної хвилинки. 

Учні 2-Б класу провели мовний КВК.  Змагалися між собою теж дві команди – „Ластівка”  і „Калина”. Учні розгадували мовні шаради, брали участь у конкурсі на знання прислів’їв та  фразеологізмів, читали вірші про мову.  

Педагогічний колектив  відзначив День української писемності та мови написанням радіодиктанту.  Цього року Всеукраїнському радіодиктанту національної єдності виповнилося 15 років, тому він особливий – по-святковому врочистий.  «Так, українська мова – солов’їна й калинова, але ми не шукаємо красивих слів та епітетів. Так, українська мова має трагічну історію заборон і поневірянь, але ми не возвеличуємо її страждання. Чому? Бо для нас українська мова – це наше сьогодні І наше завтра! І воно – активне, динамічне, сучасне» - пояснюють ідею організатори радіодиктанту.  Але, окрім цього, організатори підкреслюють, що ця акція – добровільна. Тому кожна людина повинна для себе визначити сама і, якщо пише диктант, то писати його свідомо. Ми різні, живемо далеко один від одного, говоримо однією мовою, але різними діалектами, носимо різний одяг, маємо різні професії, але нас єднає і буде єднати диктант. Тож вчителі закладу підтримали ідею організаторів акції у написанні диктанту, а ще й виконали лексичні завдання з української мови.