• Головна
  • Новини
  • Участь учнів спеціалізованої школи І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов у ХІV Міжнародному фестивалі мов та культур

Участь учнів спеціалізованої школи І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов у ХІV Міжнародному фестивалі мов та культур

4З того часу, як Україна вибрала курс на євроінтеграцію, розвиток відносин з Туреччиною є одним з головних пріоритетів України в південному напрямку. Підписаний дуже важливий Договір про дружбу і співробітництво між обома державами строком на 10 років. А тому українсько-турецький культурний центр сяйво за підтримки посольства Туреччини в Україні вже котрий рік організовує Міжнародний фестиваль мов та культур, в рамках якого проходять різноманітні конкурси для школярів.  

До участі в українському етапі ХІV Міжнародного фестивалю мов та культур долучилися тисячі конкурсантів із понад 100 навчальних закладів. Серед них – і учні спеціалізованої школи І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов. Діти взяли участь у конкурсі читців української поезії та конкурсі малюнків „Мальовнича Україна”, який проходив на базі Міжнародної школи „Меридіан” 5 березня 2016 року.  А урочистий захід з нагоди фіналу українського етапу та нагородження переможців XIV-го Міжнародного фестивалю мов та культур відбувся в Українському домі. Приємно відзначити, що учениця 4-А класу Герасименко Анастасія посіла ІІІ місце у конкурсі малюнків та була нагороджена медаллю.

Наші відносини з Туреччиною дружні і добросусідські. Сподіваємося, що такі фестивалі є "містком" між Туреччиною і Україною і нам би хотілося, щоб рух по цьому містку був двостороннім і постійно зростав з року в рік. Упевнені - спільними зусиллями ми могли б сприяти зближенню народів двох сусідніх країн.