Весняні канікули наших учнів у Карпатах.

DSC 7468

У кінці березня 2016 були організовані пізнавально-оздоровчі канікули у чистому регіоні Західної України. Повітря карпатських смерек, цілюща вода і домашнє харчування найкращим чином вплинуло на оздоровлення дітей.

Враження, отримані від практичного знайомства з частиною науки геології – петрологією, залишаться надовго. Юні природознавці відчули природу на дотик: щоденні подорожі у гори,  споглядання за яскравим прикладом руху земної кори і утворення гір.

Рослинність гірського весняного лісу залишила казку у серці кожної дитини: всі побачили, як ростуть проліски, відчули на запах дикий бузок, а дотик до лісового моху залишив незабутні відчуття м’якості і чарівності цієї рослини.

Карпатські води відкрили діткам омиті гірські скарби – каміння з кристалами, а хтось знайшов і мінерал і вдома вже є «музей гірських порід». Діти залюбки будували власноруч річкові дамби.

А ще у Карпатах до учнів завітав  місяць Січень, випав сніг і діти змогли ще раз насолодитися розвагами зими.

Щовечора мандрівники, після насиченого дня враженнями, слухали гуцульські казки, наповнені місцевим колоритом і традиціями.

Після повернення додому, у дітей залишилося багато вражень, нових історій, їх серце закохалося у прекрасну природу карпатських гір, їм хочеться повернутися туди знову!