• Головна
  • Новини
  • Активний відпочинок учнів на завершення навчального року з колоритними забавами та народними майстер-класами в козацькому селищі «Мамаєва Слобода»

Активний відпочинок учнів на завершення навчального року з колоритними забавами та народними майстер-класами в козацькому селищі «Мамаєва Слобода»

014 травня 2016 року, напередодні Міжнародного дня сім’ї, відбулася подорож учнів 1-В класу разом з батьками стежками козацького селища «Мамаєва Слобода».

Мамаєва Слобода – це відтворення живої історії, максимальне наближення до свого первісного функціонального призначення, а саме: відродження звичаїв, обрядів, забутих ремесел.

 

Дітям сподобалась мальовнича природа садиби, цікава архітектура, а поряд – річечка з маленькими каченятами. На території учні побачили різних тварин, поспілкувалися з ними. Для учнів було організовано квест «Пошук козацького скарбу». Також учні відвідали два майстер-класи: з виготовлення воскових свічок та виготовлення ляльки-мотанки. Проходячи територією Слободи, можна було вловити легкий димок – то козаки обід готували, яким потім пригощали нашу козацьку команду. 

В кінці захоплюючої подорожі колектив учнів 1-В класу був нагороджений Козацькою грамотою, підписаною самим козаком Мамаєм, - за успішне подолання усіх козацьких випробувань, а також учням було присвоєно почесне звання «Козацькі Джури».