• Головна
  • Новини
  • День вишиванки в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов

День вишиванки в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов

019 травня 2016 року в спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов, як, напевно, і у всій Україні, відзначали День вишиванки.

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи, тому не дивно, що вона стала одним із народних символів України. Тож, мабуть, невипадково виникла ідея відзначати День вишиванки. Учням школи 327 ця ідея надзвичайно сподобалася.

Зранку школа здавалася святково прибраною, адже всі учні та педагогічний колектив закладу прийшли  у вишиванках. Вчитель художньої праці Олена Миколаївна Березова оформила учнівськими роботами стенд – діти намалювали яскраві українські вишиванки та різноманітні узори до них. Також учні закладу взяли участь у святковому флешмобі.

День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприяти єдності та культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Сподіваємося, що згодом це свято будуть відзначати і на державному рівні.