Дводенна екскурсія 3-Б класу до Львова

13226911 1023214917747933 4207762734802856744 nНещодавно учні 3-Б класу відвідали культурну столицю України – місто Лева.

Кажуть, воно схоже на Відень або Краків, що в ньому є щось від Праги, а собори подібні до римських. Можливо, так воно і є. Львів - особливий. Старі будинки, що тісняться між собою, показуючи дивовижні фасади, затишні вулички, вимощені бруківкою, разом з чарівними ліхтарями створюють неповторні відчуття. Ніби ти повернувся у часі на сто-двісті років. Все дихає старовиною. Можна зустріти вуличних музикантів, молодих жінок, переодягнених в костюми старомодних дам, ковалів, сучасних персонажів. Дехто з них прямо посеред вулиці починає зачитувати фрагменти української поезії.

Вражають дрібні крамниці, майстерні, кав’ярні, кафе та ресторани, що розкидані тут в неймовірній кількості. Все має  свій неповторний настрій –  від загадкових кавових «копалень» до таємничої «Криївки». Всі вони так і манять зайти та насолодитися їхньою атмосферою.

Яскраво вимальовується поєднання різних культур і традицій. Поряд із корінним українським населенням тут жили й трудилися вірменські купці та ремісники, німці, поляки, євреї, працювали італійські майстри-будівничі тощо. Все це відобразилося на колориті міста. Сформувалася неповторна львівська ґвара. Є багато національних кварталів.

Наші учні мали можливість на власні очі побачили більшість відомих пам'яток міста, відвідали старовинні замки «Золотої підкови Львівщини»,  а ще насолодитися неймовірною красою Львівського оперного театру. Впевнені, що це лише початок такого приємного знайомства.