• Головна
  • Новини
  • Участь учнів у VІ Всеукраїнському фестивалі робототехніки „ROBOTICA-2014

Участь учнів у VІ Всеукраїнському фестивалі робототехніки „ROBOTICA-2014

32413 квітня 2014 року в НСК „Олімпійський” відбувся VІ Всеукраїнський фестиваль робототехніки „ROBOTICA-2014”, учасниками якого стали учні спеціалізованої школи І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов. Діти взяли участь у одному з напрямів фестивалю – дитячому архітектурному конкурсі „Космічні технології”.

Завдання конкурсу –  проект „Морські технології”. Ідея проекту – запуск ракет у космос з морської платформи, що знаходиться на екваторі, адже запуски з екватору дають ракетам додаткове прискорення за рахунок обертання Землі.  У роботі над проектом брали участь 14 учителів та 76 учнів закладу. Результатом безсонних ночей стали конкурсні моделі та розвинутий інтелект учнів.

На конкурсі навчальний заклад представила команда з 5 учасників (учнів 4-х класів) і 10 членів групи підтримки під керівництвом вчителя інформатики Глаз’євої Валентини Костянтинівни. До конкурсної композиції з LEGO-деталей входили: корабель „OCTORUS”, стартова платформа „ODYSSEY” та складально-командне судно „SEALAUNCHCOMMADER”. Моделі представлені у масштабі 1 : 300.

Серед 5000 школярів 1 – 11 класів з 35 шкіл і позашкільних закладів та 1000 дітей із 13 дитячих садочків України команда учнів 327 школи стала переможцем у номінації „Найфантастичніший проект”. Учні нагороджені іменними грамотами та LEGO-конструкторами.