Декада іноземних мов

0Ми вже неодноразово наголошували, наскільки важливо в сучасному світі володіти іноземними мова. Особливо в час, коли країна свідомо обирає європейське майбутнє. Вивчення іноземних мов на сьогоднішній день  - це є необхідність. І найпростіше їх вивчати у дитинстві, тим більше – у спеціалізованих закладах освіти, орієнтованих на поглиблене вивчення іноземних мов.

Саме в такому закладі –  спеціалізованій школі І ступеня № 327 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов – проходить Декада іноземних мов. Це традиційний для школи захід, який  проводиться один раз на рік. Декада тематична. Цього навчального року тема декади: „Подорож столицями держав, мови яких вивчаються в закладі”.

Декада розпочалася презентацією столиці України – міста-героя Київ. Презентацію проводили учні 4-х класів англійською та українською мовами. Діти змогли ознайомитися з основними історичними пам’ятками столиці України, історією їх створення, легендами та піснями.

В понеділок, 17 листопада, учні 3-х класів мали змогу „відвідати” столицю Великої Британії – Лондон. В цікавий віртуальний подорож вони відправилися разом з казковою Мері Поппінс. Також діти презентували міні-проекти про Лондон.

18 листопада настала черга відвідати Берлін – столицю Німеччини. В романтичну подорож визначними місцями Берліна учні 2-х класів відправилися разом з героями казок братів Грим, які, до речі, теж завітали у гості до школярів.  Окрім цього, учні познайомилися з німецькими традиціями, народними піснями і танками.

І, нарешті, 19 листопада  діти „відвідали”  Париж – старовинний і, водночас, сучасний, але завжди прекрасний.  У чудовий екскурс пам’ятними місцями Парижу учнів супроводжував сам Шарль Перро і герої його казок. Діти змогли відчути чудову романтичну атмосферу Франції, послухати пісні у виконанні Ива Монтана та Едіт Піаф, а також переглянути відеофільми про історичні пам’ятки Парижу.

Зазначимо, що заходи проводилися двома мовами: іноземною (англійською, французькою, німецько) та українською.